REFERENTIES VAN MINIFLAT

PORTFOLIO | REFERENTIES VAN MINIFLAT

Veranda | RESTAURANT 'OLIVER' | Massenhoven


Restaurant 'Oliver' uit Massenhoven koos de topkwaliteit van bij Miniflat. Ons ontwerpteam dacht mee over het concept, gaf handige tips en creëerde een pracht van een orangerie. De veranda straalt nog vele jaren warmte, plezier en efficiëntie uit.

Restaurant 'Oliver' | Liersebaan 261, 2240 Massenhoven | http://www.oliver.be


"Sfeervol dineren in een elegant kader"   


Wie met de auto stilstaat voor de rode lichten op de verkeersas Oostmalle – Lier, kan er moeilijk langs kijken. De stijlvolle inkom van brasserie-restaurant Oliver trekt de aandacht van de inwoners van Massenhoven en toevallige passanten. Vooral ’s avonds, met in de hoofdrol een sfeervolle verlichting, is een gastronomisch bezoek aan Oliver moeilijk te weerstaan.

Het duo Griet Vanhove en Peter Nuyts slaagt erin om, nu al 16 jaar lang, een alledaags restaurantbezoek om te toveren in een culinaire beleving. Het restaurant is in de streek vooral gekend voor zijn uitgebreide menukaart en de steeds wisselende suggesties. “Niet alleen met smaken en geuren proberen we onze bezoekers te charmeren, we besteden ook extra aandacht aan het interieur”, vertelt een zichtbaar trotse Griet. “Nog maar twee jaar geleden hebben we het volledige restaurant in een nieuw, hedendaags kleedje gestoken en alles op elkaar afgestemd.”


"Rustgevend"

Kers op de taart van de fonkelnieuwe inrichting moest een aantrekkelijke en smaakvolle inkom worden. Het duo besloot om in zee te gaan met Miniflat. “Eigenlijk logisch”, zegt Griet. “Dertien jaar geleden breidden we het restaurant al uit met een stijlvolle veranda van deze verandabouwer, waarvan we vandaag nog altijd heel tevreden zijn. Die lijn wilden we nu verder doortrekken.”

Voor het ontwerp liet Griet zich inspireren door het verandaboek Dromen achter glas. “De tuinkamer Elegance trok onmiddellijk mijn aandacht”, beaamt Griet. En dat is ook te zien aan het resultaat. De vrij hoge inkom in afzelia straalt elegantie en harmonie uit. Dit wordt verkregen door vooral de verticale lijnen te benadrukken, zodat het ranke en slanke goed tot uiting komt. Om een rustgevend geheel te creëren, kreeg de inkomhal dezelfde artisjokachtige kleur dan de tuinkamer. “Niet onbelangrijk: doordat de werken slechts twee dagen duurden, ondervonden zowel wij als onze klanten een minimum aan hinder”, voegt Griet nog toe.

Tel.: 03-485 76 84. - Liefst wel eerst even reserveren.